Nutriční hodnoty (Štercle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 009 kJ / 1 436 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 124,15 g |
| – nasycené | 60,00 g |
| – nenasycené | 62,50 g |
| –– mononenasycené | 50,00 g |
| –– polynenasycené | 12,50 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 8,80 g |
| Cholesterol | 113 mg |
| Sodík | 3,23 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 64,80 g |
| – cukry | 4,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 větších brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 100-150 g 100-150 g sádla | Sádlo vepřové | 125 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 3-4 hrsti 3-4 hrsti hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
| rozetřený česnek | Česnek čerstvý | |
| uzenina (nebo uzené maso, anglická slanina) | Párek vepřový | |
| osmažená cibule | Cibule čerstvá | |
| smetana | Smetana kravská sladká 12% |