Nutriční hodnoty (Špaldový štrúdl s jablky, rozinkami a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 129 kJ / 3 377 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,10 g |
| Tuky | 150,83 g |
| – nasycené | 70,17 g |
| – nenasycené | 68,03 g |
| –– mononenasycené | 37,55 g |
| –– polynenasycené | 30,49 g |
| ––– omega 3 | 4,68 g |
| Vláknina | 75,90 g |
| Cholesterol | 565 mg |
| Sodík | 145 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 417,29 g |
| – cukry | 188,09 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g celozrnné hladké špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 300 g |
| 1 1 vejce do těsta + 1 na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 120 g 120 g změklého másla | Máslo kravské | 120 g |
| lžička lžička octa | Ocet lihový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 50 g |
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| 6 ks 6 ks větších kyselejších jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| 50 g 50 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
| 50 g 50 g rozinek naložených v rumu | Rozinky | 50 g |
| lžička lžička skořice | Skořice ceylonská | |
| lžička lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky vanilkového cukru s fruktózou | Cukr vanilkový | 7.5 g |