Nutriční hodnoty (Špaldový štrúdl s jablky, rozinkami a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 129 kJ / 3 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,52 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 40,10 g |
Tuky | 150,83 g |
– nasycené | 70,17 g |
– nenasycené | 68,03 g |
–– mononenasycené | 37,55 g |
–– polynenasycené | 30,49 g |
––– omega 3 | 4,68 g |
Vláknina | 75,90 g |
Cholesterol | 565 mg |
Sodík | 145 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 417,29 g |
– cukry | 188,09 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g celozrnné hladké špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 300 g |
1 1 vejce do těsta + 1 na potření | Vejce slepičí | 70 g |
120 g 120 g změklého másla | Máslo kravské | 120 g |
lžička lžička octa | Ocet lihový | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
50 g 50 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 50 g |
50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
6 ks 6 ks větších kyselejších jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
50 g 50 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |
50 g 50 g rozinek naložených v rumu | Rozinky | 50 g |
lžička lžička skořice | Skořice ceylonská | |
lžička lžička citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
1-2 lžičky 1-2 lžičky vanilkového cukru s fruktózou | Cukr vanilkový | 7.5 g |