Nutriční hodnoty (Královský jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 833 kJ / 3 306 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,38 g |
| Tuky | 21,11 g |
| – nasycené | 5,86 g |
| – nenasycené | 10,45 g |
| –– mononenasycené | 4,17 g |
| –– polynenasycené | 6,28 g |
| ––– omega 3 | 0,71 g |
| Vláknina | 41,90 g |
| Cholesterol | 265 mg |
| Sodík | 189 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 694,45 g |
| – cukry | 311,88 g |
| ––– laktóza | 5,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 33 cm 33 cm plech 33x23 cm | ||
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 1 1 Hera | Margarín | |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 7 lžic 7 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 105 ml |
| 1 kg 1 kg jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 3 3 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 120 g |
| 2 2 vanilkové cukry | Cukr vanilkový | |
| 8 lžic 8 lžic krystalového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hrozinek | Rozinky | 30 g |