Nutriční hodnoty (Dort s hroznovým vínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 462 kJ / 2 500 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,50 g |
| Tuky | 126,62 g |
| – nasycené | 62,64 g |
| – nenasycené | 53,38 g |
| –– mononenasycené | 42,61 g |
| –– polynenasycené | 10,77 g |
| ––– omega 3 | 2,86 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 808 mg |
| Sodík | 451 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 269,10 g |
| – cukry | 188,50 g |
| ––– laktóza | 16,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 velká vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| skořice- na špičku lžičky lžičky | ||
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 1 ztužovač šlehačky, pokud máme málo tučnou smetanu | Ztužovač šlehačky | |
| moučkový cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| cca 500 g 500 g hroznového vína | Hroznové víno čerstvé | 500 g |
| dortové želé na 250 ml vody + 2 lžíce lžíce cukru | Želatina cukrářská | |
| šlehačka na dozdobení | Šlehačka 35% | |
| skořicový cukr dle chuti | Cukr skořicový |