Nutriční hodnoty (Tvarohovo-smetanový dezert s jahodami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 12
| Energie | 4 460 kJ / 1 066 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,60 g |
| Tuky | 42,04 g |
| – nasycené | 8,19 g |
| – nenasycené | 24,27 g |
| –– mononenasycené | 18,21 g |
| –– polynenasycené | 6,06 g |
| ––– omega 3 | 1,05 g |
| Vláknina | 1,20 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 398 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 132,00 g |
| – cukry | 102,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 4 lžíce 4 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukr moučka | Cukr bílý | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 250 g 250 g smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 400 g 400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 300 g 300 g čerstvých jahod | Jahody čerstvé | 300 g |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| šťáva ze zavařených jahod | Jahody čerstvé | |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| želatina (sypká) | Želatina vepřová |