Nutriční hodnoty (Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 232 kJ / 1 250 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,33 g |
| Tuky | 16,83 g |
| – nasycené | 8,42 g |
| – nenasycené | 7,40 g |
| –– mononenasycené | 5,03 g |
| –– polynenasycené | 2,37 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 133 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 223,79 g |
| – cukry | 136,96 g |
| ––– laktóza | 14,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g vyloupaných kaštanů | Kaštan jedlý neloupaný | 250 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| vanilkový lusk | Vanilkové lusky | |
| šlehačka k podávání | Šlehačka 35% | |
| strouhaná čokoláda na posyp | Čokoláda mléčná 30% |