Nutriční hodnoty (Topinky s václavkovou směsí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 117 kJ / 745 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,04 g |
| Tuky | 67,69 g |
| – nasycené | 32,90 g |
| – nenasycené | 33,82 g |
| –– mononenasycené | 28,83 g |
| –– polynenasycené | 4,99 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 9,54 g |
| Cholesterol | 56 mg |
| Sodík | 1,32 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 24,68 g |
| – cukry | 13,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g pokrájených václavek, krátce spařených v osolené vroucí vodě | ||
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 80 g 80 g moravské slaniny nebo anglické... | Špek | 80 g |
| sůl nebo sojová omáčka | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| tymián nebo majoránka, dle chuti | Tymián sušený | |
| 120 g 120 g rajského protlaku nebo plechovka krájených loupaných rajčat | Protlak rajčatový | 120 g |
| vývar dle potřeby, při použití protlaku | Protlak rajčatový | |