Nutriční hodnoty (Houbové rizoto se schwarzwaldskou šunkou a hráškem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 420 kJ / 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,98 g |
| Tuky | 59,37 g |
| – nasycené | 25,10 g |
| – nenasycené | 30,08 g |
| –– mononenasycené | 26,39 g |
| –– polynenasycené | 3,69 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 11,20 g |
| Cholesterol | 104 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,40 g |
| Sacharidy | 27,82 g |
| – cukry | 16,88 g |
| ––– laktóza | 7,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 odměrky 2 odměrky kulatozrnné rýže, např. Arborio (cca 150 g) | ||
| 2 hrsti 2 hrsti sušených hub | Houby sušené směs | |
| 100 g 100 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 100 g |
| 3 plátky 3 plátky schwarzwaldské šunky (nenahrazovat ničím jiným!!!) | Šunka parmská | |
| 30 g 30 g parmezánu | Parmezán | 30 g |
| 1 1 gelový zeleninový bujón (používám Knorr) | Bujón zeleninový | |
| voda na předvaření hub, případně na dolití při vaření | Voda | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř (nemusí být) | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 100 g 100 g strouhaných sýrů švýcarského typu na posypání (viz foto) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |