Nutriční hodnoty (Vařené vepřové v omáčce s brambory a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 330 kJ / 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,94 g |
Tuky | 12,58 g |
– nasycené | 7,84 g |
– nenasycené | 3,77 g |
–– mononenasycené | 3,08 g |
–– polynenasycené | 0,69 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 26,14 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 79,45 g |
– cukry | 16,07 g |
––– laktóza | 3,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřových špic nebo masitých žeber | ||
4-5 4-5 větších brambor | Brambor zimní | 225 g |
300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
100 ml 100 ml smetany (může být i zakysaná) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
olej | Olej řepkový |