Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Vařené vepřové v omáčce s brambory a žampiony)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 330 kJ /
557 kcal
Bílkoviny20,74 g
– z toho živočišné bílkoviny2,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny17,94 g
Tuky12,58 g
– nasycené7,84 g
– nenasycené3,77 g
–– mononenasycené3,08 g
–– polynenasycené0,69 g
––– omega 30,14 g
Vláknina26,14 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy79,45 g
– cukry16,07 g
––– laktóza3,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg vepřových špic nebo masitých žeber
4-5 4-5 větších brambor Brambor zimní 225 g
300 g 300 g žampionů Žampion čerstvý 300 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
100 ml 100 ml smetany (může být i zakysaná) Smetana kravská sladká 12% 100 ml
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
5 kuliček 5 kuliček nového koření Nové koření
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
olej Olej řepkový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.