Nutriční hodnoty (Vařené vepřové v omáčce s brambory a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 330 kJ / 557 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,94 g |
| Tuky | 12,58 g |
| – nasycené | 7,84 g |
| – nenasycené | 3,77 g |
| –– mononenasycené | 3,08 g |
| –– polynenasycené | 0,69 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 26,14 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 128 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 79,45 g |
| – cukry | 16,07 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřových špic nebo masitých žeber | ||
| 4-5 4-5 větších brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 300 g 300 g žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 100 ml 100 ml smetany (může být i zakysaná) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |