Nutriční hodnoty (Citronovo-mrkvový koláč / bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 033 kJ / 4 071 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 44,26 g |
Tuky | 130,18 g |
– nasycené | 70,96 g |
– nenasycené | 48,40 g |
–– mononenasycené | 41,48 g |
–– polynenasycené | 6,92 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 24,84 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 1,34 g |
Sacharidy | 636,99 g |
– cukry | 328,88 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g mrkve | Mrkev čerstvá | 300 g |
1 1 citron velký (kůra) | Citrón čerstvý | 90 g |
90 ml 90 ml citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 90 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
300 g 300 g cukru krupice (dle chuti) | Cukr bílý | 300 g |
120 g 120 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 120 g |
3-4 3-4 vejce (dle velikosti) | Vejce slepičí | 245 g |
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
citronová poleva (nebo moučkový cukr) | Poleva bílková |