

Nakládané Hermelíny
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 oliv
- 1 čerstvá paprika
- 2 Hermelíny
- 300 ml oleje
- 2 feferonky
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky pepře
- lžička provensálského koření
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny a jejich vnitřní část pomažeme rozetřeným česnekem.
Olej ve skleničce smícháme s nadrceným pepřem a novým kořením, přidáme sůl, feferonky a provensálské koření.
Z papriky odkrojíme 4 cca centimetrové kroužky, z cibule taktéž. Olivy pokrájíme na plátky.
Do vhodné nádoby střídavě vrstvíme: papriku, cibuli, olivy, půlku Hermelínu (pomazanou stranou navrch) a proléváme olejovou zálivkou. Poslední Hermelín položíme obráceně a dolijeme olejem tak, aby nic nekoukalo.
Uložíme na týden do lednice.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nakládané Hermelíny
-
Jani -vypadají moooc chutně
-
Tak, naloženo, uloženo
dělali jsme to s 10 hermelínů a máme to ve větší dóze, aby to vešlo do ledničky. Pitrs a ostatní, vím, že jdu s křížkem po funuse, ale tento recept je na 2 hermelíny, jestli dobře vidím. No a my jsme dělali na 10 hermelínů a krom toho,že jsme mírně inprovizovali, tak rospis +- na tu dávku 10 hermelínů je:
1 a 1/2 litru oleje, 5 cibulí, 10 stroužků česneku, 25 ks oliv, 5 paprik, 20 kuliček nového koření, 18 kuliček pepře, 5 lžiček proveslánskho koření, 5 špetek soli, asi 10 feferonů.Snad jsem nic nezapoměla.
-
-
prosím prosím můžete mi sem napsat na kolik tento postup je porcí ? jestli ty dva hermelíny jsou na 1 porci nebo na dvě prosím napište mi odpověd na můj mejl nevím totiž jestli sem ještě zajdu
Pitrs91@seznam.cz
děkuji moc