Nutriční hodnoty (Vývar s bylinkovými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 705 kJ / 408 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,70 g |
| Tuky | 14,54 g |
| – nasycené | 5,95 g |
| – nenasycené | 6,16 g |
| –– mononenasycené | 3,44 g |
| –– polynenasycené | 2,72 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 4,15 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 173 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 46,03 g |
| – cukry | 5,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 850 ml 850 ml vývaru (podle potřeby) | Vývar masový | 850 ml |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 menšího pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst mungo klíčků | Klíčky mungo čerstvé | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, jarní cibulka) | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| sůl | Sůl mořská |