Nutriční hodnoty (Květáková polévka obyčejná)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 680 kJ / 641 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,32 g |
| Tuky | 38,29 g |
| – nasycené | 16,48 g |
| – nenasycené | 19,06 g |
| –– mononenasycené | 14,97 g |
| –– polynenasycené | 4,09 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 11,83 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 161 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 53,19 g |
| – cukry | 7,89 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 masox | Bujón hovězí | |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 3 lžíce 3 lžíce hrubé krupice | Krupice pšeničná hrubá | 45 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 1.25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| maggi podle chuti do talíře | Polévkové koření tekuté |