Nutriční hodnoty (Bylinkový knedlík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 941 kJ / 2 376 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,15 g |
| Tuky | 28,31 g |
| – nasycené | 2,82 g |
| – nenasycené | 22,74 g |
| –– mononenasycené | 14,53 g |
| –– polynenasycené | 8,20 g |
| ––– omega 3 | 1,80 g |
| Vláknina | 19,98 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,82 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 456,14 g |
| – cukry | 22,62 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 21 g 21 g droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 260 g 260 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 260 g |
| 350 g 350 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 350 g |
| hrst hrst krájených bylinek (asi 35-40 g pažitky, petrželka, celerová nať, cibulová nať, libeček, na jaře je možné dát mladé kopřivy) | Petržel nať čerstvá |