Nutriční hodnoty (Jablečný koláč se skořicí a mandlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 10 301 kJ / 2 462 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 35,18 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,17 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,02 g | 
| Tuky | 114,80 g | 
| – nasycené | 66,01 g | 
| – nenasycené | 42,10 g | 
| –– mononenasycené | 36,07 g | 
| –– polynenasycené | 6,03 g | 
| ––– omega 3 | 0,69 g | 
| Vláknina | 20,95 g | 
| Cholesterol | 811 mg | 
| Sodík | 1,07 g | 
| Sůl | 2,74 g | 
| Sacharidy | 311,57 g | 
| – cukry | 213,17 g | 
| ––– laktóza | 0,92 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g | 
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 125 g 125 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 125 g | 
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g | 
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g | 
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli | Sůl mořská | 2 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g | 
| 1 1 vanilkový cukr (lze nahradit lžičkou vanilkového extraktu) | Cukr vanilkový | |
| 3 3 polévkové lžíce jablečného džusu | Džus jablečný | |
| 115 g 115 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 115 g | 
| plátkové mandle | Mandle loupané | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | 
 
	