Nutriční hodnoty (Boloňské špagety)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 405 kJ / 3 204 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 190,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 112,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 77,99 g |
| Tuky | 68,67 g |
| – nasycené | 21,37 g |
| – nenasycené | 34,86 g |
| –– mononenasycené | 26,11 g |
| –– polynenasycené | 8,75 g |
| ––– omega 3 | 0,53 g |
| Vláknina | 72,11 g |
| Cholesterol | 418 mg |
| Sodík | 4,66 g |
| Sůl | 11,55 g |
| Sacharidy | 422,03 g |
| – cukry | 76,07 g |
| ––– laktóza | 0,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku petrželky | Petržel nať čerstvá | 62.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku červeného vína | Víno červené suché | |
| 850 g 850 g konzervovaných rajčat | Rajče červené sterilované | 850 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 500 g 500 g špaget | Špagety pšeničné | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce parmazánu | Parmezán | 30 g |