Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 596 kJ / 1 815 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,18 g |
Tuky | 55,78 g |
Vláknina | 21,33 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 129 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 273,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme a opepříme. V pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a maso z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme stranou a na pánvi osmažíme dozlatova cibuli.
Do pečící nádoby dáme nejdříve osmaženou cibuli, na ni položíme maso, které osolíme a posypeme česnekem. Vše podlijeme teplým vývarem nebo vodou. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a necháme pomalu péct, nejméně 90 minut. Krok 2: Po této době nádobu vyndáme a maso dáme stranou. Omáčku přes síto propasírujeme. Pokud je málo hustá, usmažíme na lžíci sádla nebo oleje mouku, uděláme tmavší jíšku, kterou omáčku dle potřeby zahustíme (kdo používá instantní jíšku, zahustí omáčku 1-2 lžícemi tmavé jíšky). Omáčku promícháme, dochutíme worcestrem, případně dosolíme, necháme chvíli provařit a plátky masa do ní vložíme, aby se prohřály. Krok 3: Bramborové knedlíky udělejte jak jste zvyklí, jen do vypracovaného těsta vmíchejte na kostičky nakrájené papriky pro barevnost.
Do pečící nádoby dáme nejdříve osmaženou cibuli, na ni položíme maso, které osolíme a posypeme česnekem. Vše podlijeme teplým vývarem nebo vodou. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a necháme pomalu péct, nejméně 90 minut. Krok 2: Po této době nádobu vyndáme a maso dáme stranou. Omáčku přes síto propasírujeme. Pokud je málo hustá, usmažíme na lžíci sádla nebo oleje mouku, uděláme tmavší jíšku, kterou omáčku dle potřeby zahustíme (kdo používá instantní jíšku, zahustí omáčku 1-2 lžícemi tmavé jíšky). Omáčku promícháme, dochutíme worcestrem, případně dosolíme, necháme chvíli provařit a plátky masa do ní vložíme, aby se prohřály. Krok 3: Bramborové knedlíky udělejte jak jste zvyklí, jen do vypracovaného těsta vmíchejte na kostičky nakrájené papriky pro barevnost.
Zveřejněno 20. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na česneku s veselým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pW1r
Moje poznámka
Hovězí na česneku s veselým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pW1r
Nejnovější recepty
Boloňské ragú s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Dietní lečo s míchaným vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Plněný sýrový karbanátek
Přidáno před 17 hodinami
Vaječná omeleta s mrkví a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Salámové mističky
Přidáno před 17 hodinami
Květákové koule s vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka Margot
Neregistrovaný před 3 sekundami
Smetanová zelenina s nočky
Neregistrovaný před 1 minutou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Neregistrovaný před 6 minutami
Karbanátky
Neregistrovaný před 6 minutami
Nadýchaný perník
Neregistrovaný před 10 minutami
Květákový nákyp
Neregistrovaný před 11 minutami
Křehký jablkový koláč
Neregistrovaný před 11 minutami
Květákové kari s červenou čočkou
Neregistrovaný před 17 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Neregistrovaný před 18 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 22 minutami
Tématické fráze:
hovezi na cesneku,
hovězí zadní váleček recepty,
hovězí s knedlikem,
recepty hovězí maso plátky,
hovězí zadní váleček recept,
hovězí zadní na cesneku,
hovězi na česneku recept,
recept hovezi na cesneku,
hovězí plátky na česneku,
hovězí omáčka s knedlíkem,
hovězí váleček recepty,
hovězí maso s bramborovým knedlíkem,
hovězí zadní recepty,
hovězí maso s knedlíkem,
hovězí zadní váleček,
hovězí váleček,
hovezi na cesnku s bram.knedlikem,
hovězí váleček na česneku,
hovězí kostky na cesneku,
hovězí plátky recept
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
česnek,
sádlo,
bujón hovězí,
mouka hladká,
omáčka worcesterová,
pepř,
sůl,
brambory,
sádlo,
vejce,
sůl,
mouka hrubá,
krupice dětská,
paprika čerstvá červená
Komentáře (10)