Nutriční hodnoty (Mleté koule ve slanině s Romadurem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 969 kJ / 1 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 129,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,14 g |
Tuky | 120,58 g |
– nasycené | 38,73 g |
– nenasycené | 70,33 g |
–– mononenasycené | 54,75 g |
–– polynenasycené | 15,58 g |
––– omega 3 | 0,55 g |
Vláknina | 3,56 g |
Cholesterol | 854 mg |
Sodík | 557 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 12,60 g |
– cukry | 6,28 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g mletého masa - vepřové nebo míchané | Vepřový ořez | 700 g |
2 2 Romadury | Romadur 40 % t. v s. | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
hrst hrst studené vody | Voda | |
cca 2 hrsti 2 hrsti jemné strouhanky, dle potřeby | ||
8-12 plátků 8-12 plátků anglické slaniny (nebo jiné) | Anglická slanina |