Nutriční hodnoty (Falešný ptáček se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 237 kJ / 1 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 132,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,46 g |
| Tuky | 79,23 g |
| – nasycené | 42,30 g |
| – nenasycené | 29,59 g |
| –– mononenasycené | 25,04 g |
| –– polynenasycené | 4,54 g |
| ––– omega 3 | 0,84 g |
| Vláknina | 6,26 g |
| Cholesterol | 929 mg |
| Sodík | 606 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 52,48 g |
| – cukry | 11,88 g |
| ––– laktóza | 4,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího masa (měla jsem kližku) | Hovězí kýta | 500 g |
| 1 1 debrecínský párek (cca 100 g) | Párek vepřový | |
| 2 2 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 3-4 3-4 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 2 lžičky 2 lžičky plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| vývar | Vývar masový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| olej | Olej řepkový |