

Zlaťáky z plecka
Suroviny
- 500 g vepřového plecka
- špetka sušeného česneku nebo 1 prolisovaný stroužek
- 2 lžičky sojové omáčky
- 1/2 lžičky worchestru
- 3 lžíce kečupu
- sůl
- pepř
- olej
- hladká mouka
- 50 g másla
- 2 dcl vody
- 1/2 kostky masoxu
Postup přípravy receptu
Nařežeme plátky z plecka, naklepeme, osolíme, opepříme a vetřeme buď čerstvý česnek nebo sušený.
Potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet.
Pak plátky obalíme v mouce a vložíme do rozpáleného oleje, po každé straně opékáme cca 15 minut.
Plátky vyndáme, vložíme máslo, přidáme rozmíchaný masox s vodou, sojovou omáčku a worchester, kečup. Povaříme asi 7 minut, případně dochutíme. A vložíme zpět plátky a prohřejeme.
Na talíři přelijeme maso omáčkou, jako příloha brambory nebo i jen rajčatový salát s cibulí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zlaťáky z plecka
-
honza: Může být, tenhle typ jídla máme raádi, takže strčím do trouby
-
spagetka:obaluji maso v paprice trochu sladké a palivé a pak v mouce (sul, pepř)....a dávám do trouby
nejlepší je krkovice -
uvidíme zítra
-
terka 1: jsem moc ráda, že jste si pochutnali
-
opravdu mňamka, doma se olizovali až za ušima,jen jsem maso nechala ještě dojít na 150 v troubě, aby bylo měkké, přidávám další bodík
-
dekuji za inspiraci na zitrejsi obydek
-
-
Tohle jsem nějak přehlídla, vypadá to dobře
-
Koukám na recepty z vepřového pro inspiraci na zítra a "Zlaťáky" se dostaly do užšího výběru...
Takže pokud zítra nebudou, určitě na ně dojde...
-
Myslím, že by šlo i z krkovičky že? Já mám radši prorostlejší masíčko, tento recept je super
+10
-
Spagetko,moc dobré.Včera jsem vyzkoušela a bylo to super.Díky za recept a dávám bodík.
-
Dávám bodík a díky za inspiraci na zítra!
-
Taky dělám něco podobného,nemám ráda dlouhou úpravu,takhle je to bašta...
-
Špagetko, také dávám bodík, podobně dělám i já
Dříve jsem také nechávala maso odležet v marinádě, ale už nějakou dobu jak hovězí, tak vepřové plátky nechávám odležet několik hodin pouze v oleji. Někde jsem to vyčetla a zdá se mi, že maso opravdu rychleji při dušení změkne. Ale ono to závisí i od stáří masa.
+ 4.
-
Natvrdlé janko možná, ale pak je to super