Nutriční hodnoty (Žahour - borůvková omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 561 kJ / 373 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,06 g |
| Tuky | 9,75 g |
| – nasycené | 6,33 g |
| – nenasycené | 3,26 g |
| –– mononenasycené | 3,00 g |
| –– polynenasycené | 0,26 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 0,15 g |
| Cholesterol | 32 mg |
| Sodík | 41 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 67,73 g |
| – cukry | 54,98 g |
| ––– laktóza | 4,98 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml borůvek | Borůvky čerstvé | |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 1 špetka 1 špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 3 lžíce 3 lžíce vody | Voda | 54 ml |
| 100 ml 100 ml mléka nebo smetany (podle potřeby i více) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky vanilkového pudinku (nebo solamylu) | Puding v prášku | 15 g |