Nutriční hodnoty (Krémový jahodový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 9 201 kJ / 2 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,98 g |
| Tuky | 126,10 g |
| – nasycené | 62,46 g |
| – nenasycené | 53,70 g |
| –– mononenasycené | 42,75 g |
| –– polynenasycené | 10,95 g |
| ––– omega 3 | 2,70 g |
| Vláknina | 12,10 g |
| Cholesterol | 808 mg |
| Sodík | 421 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 194,20 g |
| – cukry | 104,40 g |
| ––– laktóza | 16,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 60 g 60 g cukru krupice | Cukr bílý | 60 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 4 lžíce 4 lžíce vlažné vody | Voda | 72 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 120 g 120 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 120 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| máslo na vymazání | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu (z vaničky) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 250-300 g 250-300 g jahod (dle potřeby) | Jahody čerstvé | 275 g |
| vanilkový cukr (dle chuti) | Cukr vanilkový | |
| moučkový cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 150 g 150 g jahod | Jahody čerstvé | 150 g |
| dortové želé | Želatina cukrářská | |
| šlehačka | Šlehačka 35% |