Nutriční hodnoty (Salát z červené rýže)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 450 kJ / 1 063 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,08 g |
| Tuky | 7,79 g |
| – nasycené | 4,33 g |
| – nenasycené | 2,71 g |
| –– mononenasycené | 1,65 g |
| –– polynenasycené | 1,06 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 36,90 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 293 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 204,60 g |
| – cukry | 43,30 g |
| ––– laktóza | 6,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g červené rýže | Rýže bílá | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 řapík 1 řapík řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 500 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 150 ml 150 ml jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 150 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |