Nutriční hodnoty (Žampionová omáčka s kuřecími kousky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 949 kJ / 944 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 97,00 g |
| – nasycené | 51,50 g |
| – nenasycené | 41,83 g |
| –– mononenasycené | 33,86 g |
| –– polynenasycené | 7,97 g |
| ––– omega 3 | 2,55 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 11,70 g |
| – cukry | 7,50 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí stehenní řízky | Kuřecí stehenní řízky | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 6-8 6-8 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání (nebo na vaření dle chuti) | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| citronová šťáva z půlky citronu | Šťáva z citrónu | |
| 2 lžičky 2 lžičky sušené zeleniny bez ochucovadel | Mrkev sušená | |
| 1 lžička 1 lžička Solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
| 1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| 2 stonky 2 stonky hladkolisté petrželky | Petržel nať čerstvá |