Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z vepřového

Hodnocení receptu je 3,4 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 1. 2021 02:56

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 777 kJ / 903 kcal
Bílkoviny18,87 g
Tuky45,62 g
Vláknina18,84 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 291 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy97,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Stejným způsobem se dělá svíčková omáčka i z hovězího masa.

Snažila jsem se přípravu omáčky popsat hodně podrobně, aby ji podle receptu dokázali uvařit i začátečníci.

Ale je tu tolik receptů na svíčkovou, tak jestli by další recept vadil, bez problémů ho smažu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

17. 5. 2022 21:40

Taky tak dělám, moc dobrá..Jen plec se dost rozpadá po upečení. Kýta drží tvar a lépe se krájí. Přidávám foto..:-):-)

MamlajdaD MamlajdaD

29. 1. 2021 19:26

Frantiska: Ten nápad, pojmenovat to "Vepřové na smetaně" jsem zvažovala taky, ale viděla jsem problém v tom, že vepřové maso na smataně se dá udělat i jinak, než s kořenovou zeleninou. Dva dny před tím jsem z mrazáku vytáhla zavakuovanou panenskou svíčkovou. Pustila při rozmrazování moc šťávy a na původně zamýšlenou minutku se mi to už nezdálo vhodné. Takže svíčková z panenské svíčkové bylo náhradní řešení. Děkuji za komentář a zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

29. 1. 2021 19:06

mata3636: Dík, že jste se podělila o svou zkušenost! :-D:-K No s tou krkovičkou člověk nemůže nic zkazi, že, je to takové univerzální vepřové maso, a jde z něj udělat skoro všechno. To jste měla dobrý nápad s tou krkovičkou! ;-):-D Moc zdravím!

Frantiska Frantiska

29. 1. 2021 17:52

MamlajdaD: stačí to správně pojmenovat Vepřové na smetaně a není žádný problém ani důvod "cítit se provinile", že se použili jiné suroviny :)

mata3636 mata3636

29. 1. 2021 17:45

Nedávno som robila sviečkovú z krkovičky, bola krásna, chudá. Piekla som pomaly v rúre. Bola perfektná, mäso ako maslo, šťavnatá. A omáčka :yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

29. 1. 2021 17:39

MamlajdaD: máš úplnú pravdu, preto som dlho váhala, či sa k tejto "sviečkovej" (bravčovej) mám vôbec priznať...:-D

MamlajdaD MamlajdaD

29. 1. 2021 17:28

magdalenka: No já jsem vždycky u takových jídel, které považuji za klasiku naší kuchyně, byla pro striktní dodržení surovin. Jen toho ptáka španěláka jsem si oblíbila i "rozstřeleného", ale vždycky z hovězího. Mám hovězí maso docela ráda. Ale nakonec mi to chutnalo i z vepřového (a jak jsem se olizovala! ;-):-D) Ta omáčka má chuť vlastně úplně stejnou, jen to masíčko je trošku jiné (ale dobré). Kdysi jsem maso na svíčkovou i nakládala, ale v dobách dávných se v řeznictvích prodávalo maso i z krav pamatujících kolektivizaci a tak to bylo skoro nutné. :-D Měj se hezky a zdravím! :-K:-K:-K

magdalenka magdalenka

29. 1. 2021 16:57

MamlajdaD: ja robím z bravčového "kvázi" sviečkovú často, aj "rozlietaných"vtáčkov. Zvykla som si, keď boli deti malé, hovädzie veľmi v láske nemali.

MamlajdaD MamlajdaD

29. 1. 2021 16:07

Juraj Horak: Děkuji za milý komentář! :-8 Já jsem z vepřového dělala svíčkovou poprvé a můžu jen potvrdit, že je to zrovna tak dobré! Ale ptáka španěláka jsem zatím dělala jen z hovězího, ať už klasického, nebo i toho jak se říká "rozstřeleného", však víte. Chystám se na španěláka naplněného v mletém masu, je tu někde recept a já to musím vyzkoušet, jestli mi to bude držet pohromadě s tou náplní. :-8;-) Ale možná zkusím i z jiného masa, jak píšete. ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

Juraj Horak

29. 1. 2021 14:05

I spanelskeho ptacka delam z ruznych druhu masa , super .

MamlajdaD MamlajdaD

27. 1. 2021 18:46

Ivana Ch: Děkuji za příznivý komentík. :-K Já jsem svíčkovou z vepřovky dělala poprvé, jinak vždy z hovězího (nebo králíka, kdysi i ze zajíce ;-)), ale zachutnalo mi to, a určitě to zase někdy zopakuji. Tymián, jako jednu z "otužilých" bylin za oknem mám, ale nějak jsem si ani nevzpoměla jej použít. ;-) Jela jsem v zajetých kolejích a ze zvyku jsem dala sušený. Když nezapomenu, tak příště dám také čerstvý tymiánek! :-D Moc zdravím! :-K:-K:-K

Ivana Ch

27. 1. 2021 11:27

Svíčkovou z vepřového masa máme moc rádi, tymián používám čerstvý

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: maso vepřové, pepř mletý, olej, slanina uzená, cibule, mrkev, celer, kořen petržele, cukr krystal, citron, bobkový list, koření nové koření, pepř, tymián, vývar hovězí, smetana, mouka polohrubá, máslo, brusinky

TopRecepty.cz

Svíčková z vepřového

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2LKz