Nutriční hodnoty (Pohankovo-bramborové placičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 512 kJ / 1 556 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,75 g |
| Tuky | 23,00 g |
| – nasycené | 6,14 g |
| – nenasycené | 11,91 g |
| –– mononenasycené | 8,20 g |
| –– polynenasycené | 3,71 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 38,25 g |
| Cholesterol | 527 mg |
| Sodík | 286 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 257,00 g |
| – cukry | 16,10 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek pohanky (1/4 l) | Pohanka loupaná | 250 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku nastrouhaných syrových brambor (malé slzy) | Brambor zimní | 375 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 2 2 vrchovaté lžíce celozrnné hladké mouky | Mouka pšeničná celozrnná hladká | |
| sůl nebo vegeta | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| majoránka | Majoránka sušená |