Nutriční hodnoty (Perníkové muffiny s jablečným středem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 647 kJ / 2 784 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 60,72 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,37 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,35 g | 
| Tuky | 96,33 g | 
| – nasycené | 55,40 g | 
| – nenasycené | 35,40 g | 
| –– mononenasycené | 28,74 g | 
| –– polynenasycené | 6,66 g | 
| ––– omega 3 | 0,75 g | 
| Vláknina | 26,50 g | 
| Cholesterol | 491 mg | 
| Sodík | 268 mg | 
| Sůl | 0,58 g | 
| Sacharidy | 374,00 g | 
| – cukry | 180,30 g | 
| ––– laktóza | 16,28 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g | 
| 1 sáček 1 sáček kypřícího prášku do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 2 lžičky 2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 10 g | 
| 100 g 100 g hnědého třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g | 
| 60 g 60 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 60 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml | 
| 190 g 190 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 190 ml | 
| 150 - 200 ml 150 - 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 175 ml | 
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g | 
| skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g | 
 
	