Plněný patizon mletým masem

Mleté maso Doba přípravy: cca..60miut 14 názorů

Mleté maso Doba přípravy: cca..60miut 14 názorů

Suroviny 2 porce

1 patizon
500 g mletého masa
1 cibule
200 g eidamu
1 lžíce čerstvé bazalky
1 lžíčka mletého kmínu
sůl
pepř dle chuti
3 vejce
4 lžíce mléka

Postup přípravy receptu

  1. Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.

  2. Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.

  3. Cibuli nakrájíme najemno, dužinu patisonu na větší kousky.

  4. Na pánvi rozpálíme olej.

  5. Nejprve na něm okulíme mleté maso, poté přidáme cibuli a patison.

  6. Přidáme veškeré koření a chvíli opékáme.

  7. Pak přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.

  8. Mezitím nasekáme bazalku najemno a sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Troubu rozpálíme na 220°C.

  9. Když je masová směs hotová, odstavíme ji a promícháme s nasekanou bazalkou.

  10. Polovinu směsi přendáme do patisonu, přidáme sýr a přiklopíme druhou polovinou. Zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem.

  11. Pečeme asi 20 minut.

  12. Podáváme s brambory nebo čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Recept NENÍ MŮJ. Našla jsem ho na netu...ale množství surovin bych řekla je na víc patizonu..zbytek jsem dala na mražák na příště. Je to velice chutné, tak určitě jsem nedělala naposledy

Komentáře k receptu Plněný patizon mletým masem

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    Tak dnes jsem ho opět zapékala:yes:

    Odpovědět

  • Lea Lea(neregistrovaná)

    Tak jsem to dnes taky zkusila, ale je to drbačka se do toho patizonu dostat....jinak je to výborné......;-)

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Uvařila jsem. Super mňamka. Díky.:-p

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

  • pipre pipre

    No to vypadá moc dobře:-p:yes:+10

    Odpovědět

  • savlinka savlinka(autorka receptu)

    Tak dnes jsem upekla hned dva jeden je málo:-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Janinko,velice hezky jsi přichystala moc chutnou dobrotu:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Bezvadné, uložím si ho na jindy, to bude dobroučké, mňamka;-);-):-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Nádhera, moc se mi líbí rcp :yes::yes::-K:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Vypadá to moc dobře :yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Patizon nemám, pouze cuketu, ale toto bych zdlábla v "cukuletu" :-p:-K+4:yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

    Jani 3.bod letí ode mne....moc se mi to líbí:yes::yes::yes::-pa jistě to bude dobré:-ppatizon mám ráda a jeden ještě mám,takže ho asi vyzkouším:-)) jen toho na mne bude asi moc,ale tak budu mít na 2 dny:-)) stejně ho musím sdělat,protože v pátek odjíždím na dovču,tak aby mi tu neshnil:-D:-)):-))

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Šavlí, tak to jsi měla pravdu, že to taky dělám, hlavně s cuketama, nebo okurkama-patizony nemám jen ten jeden od tebe a z toho byly řízky. Máš to pěkné a jistě dobré, tak ti dávám 2.bod:yes:

    Odpovědět

  • alena.kyp alena.kyp

    Jani, to vypadá krááásně:-O:-p a chutně:-)) první boďku máš tam;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: patizon recepty recepty z patizonu zapečený patizon s mletým masem plněný patizon plněný patizon recept plnene patizony nadívaný patizon patizon recept patyzon recepty recepty z patyzonu plněný patison jak vypada patizon patizon patizon plneny plněný patyzon zapečený patizon patison s mletym masem plněné patiz recepty patizon recepty z patisonu