Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 022 kJ / 1 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,81 g |
Tuky | 129,85 g |
Vláknina | 6,95 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 2,58 g |
Sůl | 6,19 g |
Sacharidy | 29,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.
Krok 2: Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.
Krok 3: Cibuli nakrájíme najemno, dužinu patisonu na větší kousky.
Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej.
Krok 5: Nejprve na něm okulíme mleté maso, poté přidáme cibuli a patison.
Krok 6: Přidáme veškeré koření a chvíli opékáme.
Krok 7: Pak přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut.
Krok 8: Mezitím nasekáme bazalku najemno a sýr nastrouháme na hrubším struhadle. Troubu rozpálíme na 220°C.
Krok 9: Když je masová směs hotová, odstavíme ji a promícháme s nasekanou bazalkou.
Krok 10: Polovinu směsi přendáme do patisonu, přidáme sýr a přiklopíme druhou polovinou. Zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem.
Krok 11: Pečeme asi 20 minut.
Krok 12: Podáváme s brambory nebo čerstvým pečivem.
Zveřejněno 8. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněný patizon mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gy93
Moje poznámka
Plněný patizon mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gy93
Nejnovější recepty
Pomazánka z červené čočky
Přidáno před 1 hodinou
Jehněčí na česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami
Salát z černé čočky
Přidáno před 11 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno 21. 1. 2025 16:46
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno 21. 1. 2025 15:07
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno 21. 1. 2025 13:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Jednoduchý cibulový salát je hit sociálních sítí. Nadchne pikantní kořeněnou chutí a ostrosti cibule se zbavíte jedním fíglem
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí houstičky
ZdenaKl před 15 minutami
Ořechové trojúhelníky
Yarushka před 1 hodinou
Linecká kolečka III.
Panova před 2 hodinami
Houskový knedlík
nelinka62 před 3 hodinami
Medové řezy s ořechy
nelinka62 před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
mirka.frolcova před 3 hodinami
Banánová bábovka
NikolaMia před 6 hodinami
Fazolková polévka se slaninou a klobásou
trdlo před 6 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Amonis před 6 hodinami
Zeleninová směs v pikantní omáčce
Leoni před 7 hodinami
Tématické fráze:
patizon recepty,
recepty z patizonu,
zapečený patizon s mletým masem,
plněný patizon,
plněný patizon recept,
plnene patizony,
nadívaný patizon,
patizon recept,
patyzon recepty,
recepty z patyzonu,
plněný patison,
jak vypada patizon,
patizon,
patizon plneny,
plněný patyzon,
zapečený patizon,
patison s mletym masem,
plněné patiz,
recepty patizon,
recepty z patisonu
Suroviny:
patizon,
maso mleté,
cibule,
sýr eidam,
bazalka čerstvá,
kmín mletý,
sůl,
pepř,
vejce,
mléko
Komentáře (14)