Nutriční hodnoty (Jářin dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 550 kJ / 2 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,32 g |
| Tuky | 31,42 g |
| – nasycené | 10,82 g |
| – nenasycené | 13,28 g |
| –– mononenasycené | 10,50 g |
| –– polynenasycené | 2,78 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 3,80 g |
| Cholesterol | 807 mg |
| Sodík | 564 mg |
| Sůl | 1,61 g |
| Sacharidy | 353,68 g |
| – cukry | 207,78 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 6 g 6 g prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rumu (není-li, tak vody) | Rum | 51 ml |
| 1 1 puding s čokoládovou příchutí | Puding v prášku | |
| 1 1 puding čokoládový s kokosem | Puding v prášku | |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vanilkové pudingy | Puding v prášku | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 3 3 vrchovaté lžíce pískového cukru | Cukr bílý | |
| 1 1 plnotučný tvaroh | Tvaroh plnotučný | |
| 1 1 zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 sáčky 2 sáčky práškové šlehačky | Šlehačka 35% | |
| 1 1 želatinový ztužovač za studena | Ztužovač želatinový | |
| 1 1 mandarinkový kompot | Mandarinka zavařená | |
| 250 ml 250 ml vody z kompotu | Meruňka zavařená | |
| 1 1 dortová želatina | Želatina vepřová | |
| 2 lžíce 2 lžíce pískového cukru | Cukr bílý | 30 g |