Nutriční hodnoty (Francouzské brambory na maďarský způsob podle Štefana Margity)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 14 147 kJ / 3 381 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 131,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,00 g |
| Tuky | 206,27 g |
| – nasycené | 89,22 g |
| – nenasycené | 102,88 g |
| –– mononenasycené | 82,35 g |
| –– polynenasycené | 20,53 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 24,20 g |
| Cholesterol | 1,77 g |
| Sodík | 5,35 g |
| Sůl | 12,38 g |
| Sacharidy | 215,27 g |
| – cukry | 31,61 g |
| ––– laktóza | 20,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-1,20 kg 1-1,20 kg brambor | Brambor zimní | 1100.000023841858 g |
| 5 lžic 5 lžic olivového oleje (jiného) | Olej olivový | 55 ml |
| strouhanka (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
| 4-5 4-5 vajec vařených natvrdo | Vejce slepičí | 315 g |
| 2 nožky 2 nožky pikantní klobásy (nejlépe čabajky) | Klobása | 440 g |
| 2 kelímky 2 kelímky zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 380 ml |
| 80-100 g 80-100 g strouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 90 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 40 g 40 g másla (možno vynechat) | Máslo kravské | 40 g |