Nutriční hodnoty (Srbské rizoto Richarda Nováka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 042 kJ / 1 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,57 g |
| Tuky | 41,54 g |
| – nasycené | 9,13 g |
| – nenasycené | 28,42 g |
| –– mononenasycené | 20,86 g |
| –– polynenasycené | 7,56 g |
| ––– omega 3 | 1,89 g |
| Vláknina | 18,41 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 722 mg |
| Sůl | 1,73 g |
| Sacharidy | 243,65 g |
| – cukry | 45,45 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 1 cibule (střední) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek dlouhozrnné rýže | Rýže bílá | 250 g |
| 200 g 200 g vepřové plece | Vepřová plec | 200 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 50 g 50 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| kyselé okurky | Okurka polní zavařená |