Nutriční hodnoty (Rané zelí s celerem a cibulové chlupáče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 080 kJ / 2 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,08 g |
| Tuky | 156,17 g |
| – nasycené | 73,80 g |
| – nenasycené | 77,59 g |
| –– mononenasycené | 65,94 g |
| –– polynenasycené | 11,64 g |
| ––– omega 3 | 0,26 g |
| Vláknina | 21,09 g |
| Cholesterol | 382 mg |
| Sodík | 3,06 g |
| Sůl | 7,48 g |
| Sacharidy | 145,75 g |
| – cukry | 8,97 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| menší hlávka zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1/4 1/4 středního celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| velká cibule | Cibule čerstvá | |
| 2 2 menší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| lžíce lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1-2 hrsti 1-2 hrsti sušené cibule | Cibule sušená | |
| 2 hrsti 2 hrsti bílých burizonů | Pukance rýžové | |
| 5-6 lžic 5-6 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 60.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150-200 g 150-200 g dobré anglické slaniny | Anglická slanina | 175 g |