Nutriční hodnoty (Dalamánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 004 kJ / 2 391 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,75 g |
| Tuky | 57,56 g |
| – nasycené | 19,12 g |
| – nenasycené | 33,34 g |
| –– mononenasycené | 22,06 g |
| –– polynenasycené | 11,29 g |
| ––– omega 3 | 1,48 g |
| Vláknina | 16,25 g |
| Cholesterol | 297 mg |
| Sodík | 3,41 g |
| Sůl | 8,46 g |
| Sacharidy | 384,70 g |
| – cukry | 42,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 25 g 25 g rozpuštěného sádla | Sádlo vepřové | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 500 g 500 g hladké chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1/2 1/2 droždí | Droždí pekařské lisované | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| hrubá sůl | Sůl mořská | |
| kmín na posypání | Kmín |