Nutriční hodnoty (Gratinované brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 655 kJ / 1 352 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 45,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,96 g |
| Tuky | 31,34 g |
| – nasycené | 18,11 g |
| – nenasycené | 11,41 g |
| –– mononenasycené | 10,06 g |
| –– polynenasycené | 1,36 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 30,40 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 187,60 g |
| – cukry | 31,40 g |
| ––– laktóza | 13,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg syrových brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 20 dkg 20 dkg tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 1 1 šlehačka | Šlehačka 35% | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kmín (mohou být i bylinky) | Kmín |