Nutriční hodnoty (Hlávkový salát s vejci a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 093 kJ / 739 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,65 g |
| Tuky | 43,73 g |
| – nasycené | 13,46 g |
| – nenasycené | 23,82 g |
| –– mononenasycené | 18,50 g |
| –– polynenasycené | 5,33 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 6,60 g |
| Cholesterol | 702 mg |
| Sodík | 1,17 g |
| Sůl | 2,78 g |
| Sacharidy | 39,50 g |
| – cukry | 37,12 g |
| ––– laktóza | 5,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 hlávkový salát | Salát hlávkový čerstvý | |
| 2-3 2-3 vejce uvařená natvrdo | Vejce slepičí | 175 g |
| 5-6 5-6 cherry rajčat | Rajčata cherry | 165 g |
| 80-100 g 80-100 g sýru (niva, gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | 90 g |
| 1 hrst 1 hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru (rovná nebo podle chuti) | Cukr bílý | 25 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |