Nutriční hodnoty (Hovězí hospodský guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 4 123 kJ / 986 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 183,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 178,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,33 g |
| Tuky | 11,22 g |
| – nasycené | 4,92 g |
| – nenasycené | 5,01 g |
| –– mononenasycené | 4,45 g |
| –– polynenasycené | 0,56 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 20,96 g |
| Cholesterol | 376 mg |
| Sodík | 405 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 33,05 g |
| – cukry | 19,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g hovězího masa | Hovězí kýta | 800 g |
| 4-5 4-5 větších cibulí | Cibule čerstvá | 315 g |
| sádlo (nebo olej) | Sádlo vepřové | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce nakrájené sterilované papriky (kapie) | Paprika červená sterilovaná | |
| 1 lžička 1 lžička rajského protlaku | Protlak rajčatový | 5 g |
| 1 1 zarovnaná lžíce mleté červené papriky | Paprika červená sušená | |
| trocha trocha celého kmínu | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| vývar | Vývar masový | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| hladká mouka na zahuštění | Mouka pšeničná hladká |