Nutriční hodnoty (Dušená řepa s okurkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 764 kJ / 422 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,51 g |
| Tuky | 1,77 g |
| – nasycené | 0,46 g |
| – nenasycené | 1,23 g |
| –– mononenasycené | 0,39 g |
| –– polynenasycené | 0,84 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 17,97 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 372 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 72,67 g |
| – cukry | 63,84 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g červené řepy | Červená řepa čerstvá | 800 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 ml 250 ml zeleninového vývaru nebo vody | Vývar zeleninový | 250 ml |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 3 3 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 lžíce 4 lžíce červeného vína | Víno červené suché | 60 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| ½ l žičky žičky solamylu | Bramborový škrob |