Nutriční hodnoty (Pohankové placičky Dagmar)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 805 kJ / 1 626 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 59,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,13 g |
| Tuky | 64,65 g |
| – nasycené | 8,53 g |
| – nenasycené | 49,66 g |
| –– mononenasycené | 34,80 g |
| –– polynenasycené | 14,87 g |
| ––– omega 3 | 3,75 g |
| Vláknina | 41,72 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 1,36 g |
| Sůl | 3,20 g |
| Sacharidy | 181,26 g |
| – cukry | 14,49 g |
| ––– laktóza | 0,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 140 g 140 g loupané pohanky | Pohanka loupaná | 140 g |
| 70 g 70 g celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 70 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 320 ml 320 ml vody | Voda | 320 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 500 g 500 g žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 masox | Bujón hovězí | |
| 1 lžička 1 lžička vegety | Kořenící směs sypká | 5 g |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petržele | Petržel kořenová čerstvá | 15 g |
| 1 1 bílý jogurt 3,7% | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kopr | Kopr nať čerstvý |