Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 699 kJ / 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,28 g |
Tuky | 14,53 g |
Vláknina | 5,35 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 21,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Můžeme podávat v tortille nebo s chlebem (toast nebo topinka), jde k tomu jako příloha i vařená rýže, americké nebo v troubě pečené brambory.
Použijeme-li tortilly, můžeme je přelít zakysanou smetanou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 2. 2016 15:39
Chtěla jsem se podívat na autorovy kuchařky, o kterých zde píše, ale profil má zablokovaný ??? Tak už si to asi nedohledám. Docela by mě ty knihy zajímaly 

15. 2. 2016 14:58
Mě ta diskuze k jídlu a jeho přípravě připadá hodně ubohá a připomíná mi to některé rádoby chytré diskutéry např. na Novinkách. Všechny recepty na mnoha webech o vaření beru čistě jen na inspiraci, často jsou přetahovány z jednoho na druhý, a proto se rozhodnu sám, jak to uvařím. Kdyby šlo o technologický předpis přípravy jídla v normě pro společné stravování, které už bohužel dnes neplatí, bylo by definování množství a druh vývaru jako 1/2 kostky nedostatečné, ale zde se předpokládá, že má každý v hlavě rozum a nějakou zkušenost s vařením.
31. 5. 2015 18:28
ano taky nevařím rad z polotovaru ale člověk co tohle napiše tak má asi plnou peněženku nebo času na rozdávání člověk ktery má meně času nebo peněz je rad že ty polotovary jsou dostupné a kolikrát jsem zažil že jeden polotovar za30kč je kolikrat lepší než jidlo za 300kč v restauraci 

29. 5. 2015 17:19
jarda Kadic: 
Takovéhle vaření je dávno překonané, dnes se vaří jinak než z polotovarů. Ale jsou lidé, kteří nikdy nepřekročí svůj stín, co se dá dělat 



29. 5. 2015 16:32
cathleen: Já myslím,že už jí doma budeš mít.Jmenuje se “ Vitana vaří za vás“, soudě podle skladby surovin.Tím však nechci říct,že bych si někdy také něčím takovým,ovšem v menším množství nepomohl.

29. 5. 2015 14:13
honzam: 17.04.2015 08:18:01 jsi se kasal, žes napsal dvě kuchařské knihy. Z obyčejného zájmu o jakékoliv kuchařky jsem je chtěla znát... děláš, že dotazy nevidíš, nejsi schopný třeba ani napsat, že mi názvy tvých vybájených kuchařek prostě říct nechceš.
Pro mě jsi tedy obyčejný lhář, který se jen snažil vytahovat nad zdejšími lidmi
a tak tě teď budu brát.
Pro mě jsi tedy obyčejný lhář, který se jen snažil vytahovat nad zdejšími lidmi

22. 4. 2015 10:58
honzam: sbírám kuchařky.
Protože jsi tu v komentářích, kousek níž zmínil, žes DVĚ napsal, můžu poprosit o jejich názvy

Moc ráada na ně kouknu - a myslím, že nebudu sama. DĚKUJU
Protože jsi tu v komentářích, kousek níž zmínil, žes DVĚ napsal, můžu poprosit o jejich názvy


Moc ráada na ně kouknu - a myslím, že nebudu sama. DĚKUJU

17. 4. 2015 10:39
honzam: Žádná pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené recepty, zde neexistují. Ani nevím, že by některý veřejný web o vaření taková pravidla měl. Vlastní zde musí být pouze fotografie uvařených pokrmů 

17. 4. 2015 09:52
honzam: A Vy jste tenhle pokrm vymyslil? Já že ho vařím už dost dlouho, ale na těchto stránkách se objevil teprve teď! Že by telepatie nebo že bych byla více odbržděná? 

17. 4. 2015 08:29


17. 4. 2015 08:23
honzam: možná, pokud tu zůstaneš (a já doufám, že tě to neodradí), by sis měl na podobné komentáře zvyknout...občas se tu objevují. Ale proto jim přece nemusíš odpovídat stejně nebo ještě hůř
Odbrnknout se dá i s elegancí 


17. 4. 2015 08:18
Odpověděl jsem jen ve stylu, kterým jsem byl osloven. Léčit mindráky si můžete přece jinde. Napsal jsem dvě kuchařské knihy a vařil dlouho ve seřejném stravování. Pro rejpaly - napíši-li vývar, je opravdu v tomto případě jedno, jaký použijete, hodí se totiž všechny - Masox, Hovězí, Kuřecí, Slepičí, Karpatský, Zeleninový atd. Přeji vám všem hezký den a kreativní vaření!
PS: Po zhlédnutím obsahu rubriky Moje recepty u prvního smíška jsem zjistil, že sám stejně nevymýšlí žádné pokrmy - všechny má zkopírované z netu i s odkazy. Pak jsou zde pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené receptury, k ničemu.
PS: Po zhlédnutím obsahu rubriky Moje recepty u prvního smíška jsem zjistil, že sám stejně nevymýšlí žádné pokrmy - všechny má zkopírované z netu i s odkazy. Pak jsou zde pravidla, která vyžadují vlastní a jinde neuvedené receptury, k ničemu.
16. 4. 2015 13:17
Zajímavá varianta kovbojských fazolí.
Klobásy a fazolí není nikdy dost.
Nejlepší je k tomu kvalitní, domácí, chleba.
Klobásy a fazolí není nikdy dost.
Nejlepší je k tomu kvalitní, domácí, chleba.
16. 4. 2015 08:07
hosta: V jídle je klobása, červené víno, fazole v ostré omáčce, chutí ažaž! Nedávala bych žádnou kostku. Niceméně autoři by se měli vyjadřovat tak, aby jim ostatní rozuměli, a to zvláště ti, kteří by se pomocí kuchařských webů rádi vařit naučili a kterými není třeba pohrdat. Žádný učený z nebe nespadl, nebo snad ano? 

16. 4. 2015 07:22
Přesně tak, pokud někomu něco není z receptu jasné a zeptá se, tak očekává od autora receptu slušnou a vysvětlující odpověď. Bez brždění.



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Žampiony na uzeném boku a cibuli
Přidáno před 2 hodinami

Mléčná polévka s pažitkou
Přidáno před 6 hodinami

Žampionové špízy z trouby
Přidáno před 11 hodinami

Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Přidáno 4. 6. 2023 18:17

Nakládané vepřové řízky s oregánem
Přidáno 4. 6. 2023 12:18

Piškotové řezy s tvarohovým krémem a šlehačkou
Přidáno 4. 6. 2023 07:38
Právě bylo uvařeno:

Tatarkové bagetky pre Katarínku
uvařil/a Wanilor
před 1 hodinou

OREO cupcakes
uvařil/a Wanilor
před 1 hodinou

Kynutý bezlepkový knedlík z mikrovlnky
uvařil/a Adamil
před 1 hodinou

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a chemala
před 1 hodinou


Vanilkové řezy
uvařil/a beruna1
před 1 hodinou

Svíčková na smetaně
uvařil/a KarinFox
před 2 hodinami

Pomazánka z polického uheráku
uvařil/a hanastan
před 2 hodinami

Klasický hamburger
uvařil/a La Bete
před 3 hodinami

Brambory pečené v olivové hořčici
uvařil/a houba
před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: červené fazole s klobásou pokrmy z fazoli kovbojské fazole s klobásou fazole s klobasou fazole recept mexický fazolový guláš s klobásou fazole s kukuřicí pokrmy z červených fazolí mexický guláš s fazolemi a klobásou mexické fazole s kukuřicí ostré fazole fazole recepty pokrmy s klobasou pokrm z červených fazolí pokrm z fazoli mexické fazole vitana mexické fazole s párkem jidlo z lustenin -jako treba kovbojska panev pokrm z z fazolí technologicky postup mexicky gulas
Suroviny: klobása, cibule červená, cibule bílá, fazole červené v chilli, kukuřice sterilovaná, protlak rajčatový, víno červené, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, vývar, cibulka, sůl
Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnJ3
22 názorů