Nutriční hodnoty (Pekařská bída)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 245 kJ / 2 210 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,20 g |
| Tuky | 76,86 g |
| – nasycené | 23,12 g |
| – nenasycené | 44,32 g |
| –– mononenasycené | 16,78 g |
| –– polynenasycené | 27,54 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 34,35 g |
| Cholesterol | 85 mg |
| Sodík | 2,97 g |
| Sůl | 7,17 g |
| Sacharidy | 292,34 g |
| – cukry | 40,14 g |
| ––– laktóza | 19,79 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8-10 8-10 rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 387 g |
| 2-4 lžičky 2-4 lžičky másla | Máslo kravské | 24 g |
| 100 g 100 g mletého máku | Mák modrý mletý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr+cukr podle chuti | ||
| 300-500 ml 300-500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| trošku trošku skořice | Skořice ceylonská |