Nutriční hodnoty (Jahodové rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 081 kJ / 1 932 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,99 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,20 g |
| Tuky | 33,02 g |
| – nasycené | 19,94 g |
| – nenasycené | 11,35 g |
| –– mononenasycené | 9,50 g |
| –– polynenasycené | 1,85 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 17,80 g |
| Cholesterol | 96 mg |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 351,24 g |
| – cukry | 43,46 g |
| ––– laktóza | 4,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g dlouhé rýže | Rýže bílá | 400 g |
| 300 g 300 g jahod | Jahody čerstvé | 300 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 4 lžíce 4 lžíce bílého vína | Víno bílé suché | 60 ml |
| cca 1 1 l zeleninového vývaru (dle potřeby) | Vývar zeleninový | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| sůl | Sůl mořská |