Nutriční hodnoty (Zeleninový salát s lehkým nádechem jogurtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 368 kJ / 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,17 g |
| Tuky | 40,29 g |
| – nasycené | 26,07 g |
| – nenasycené | 12,32 g |
| –– mononenasycené | 11,05 g |
| –– polynenasycené | 1,28 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 7,52 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 4,02 g |
| Sůl | 10,03 g |
| Sacharidy | 16,11 g |
| – cukry | 13,25 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
| 1/2 1/2 salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 bílá cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 4 listy 4 listy římského salátu | Salát římský čerstvý | |
| 200 g 200 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 200 g |
| 1 1 bílý jogurt (150 g) | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| 2 lžíce 2 lžíce ořechového oleje | Olej z vlašských ořechů | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| nasekaná petrželová nať | Petržel nať čerstvá |