Nutriční hodnoty (Květákový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 676 kJ / 1 357 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 70,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,40 g |
| Tuky | 82,64 g |
| – nasycené | 28,18 g |
| – nenasycené | 44,05 g |
| –– mononenasycené | 33,00 g |
| –– polynenasycené | 11,05 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 1,77 g |
| Sůl | 4,49 g |
| Sacharidy | 58,50 g |
| – cukry | 40,30 g |
| ––– laktóza | 26,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g květáku | Květák čerstvý | 600 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 50 g 50 g rostlinného tuku | Margarín | 50 g |
| 100 g 100 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 20 g 20 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 20 g |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 1 lžička 1 lžička strouhanky | Strouhanka pšeničná | 5 g |
| sůl | Sůl mořská |