Nutriční hodnoty (Bylinkovo-bůčkové šneky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 091 kJ / 5 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 110,62 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 100,29 g |
| Tuky | 314,06 g |
| – nasycené | 118,33 g |
| – nenasycené | 171,72 g |
| –– mononenasycené | 129,47 g |
| –– polynenasycené | 42,25 g |
| ––– omega 3 | 9,56 g |
| Vláknina | 49,95 g |
| Cholesterol | 827 mg |
| Sodík | 4,39 g |
| Sůl | 10,61 g |
| Sacharidy | 558,87 g |
| – cukry | 64,05 g |
| ––– laktóza | 27,69 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 200 g 200 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
| 1 1 čerstvé droždí 42 g | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 KL 1 KL soli, 1 KL podravky | Kořenící směs sypká | 5 g |
| cca 1 dl 1 dl oleje /slunečnicový/ | Olej řepkový | 100 ml |
| 1 dl 1 dl kefíru | Kefír | 100 ml |
| cca 3 dl 3 dl mléka /dle savosti mouky/ | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 1 KL 1 KL cukru krupice ke droždí | Cukr bílý | 5 g |
| 5-6 stroužků 5-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
| 8 dkg 8 dkg rozehřátého másla | Máslo kravské | 80 g |
| uzenou papriku, bílý pepř | Pepř bílý | |
| slunečnicová semínka | Slunečnicová semínka loupaná | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 15-20 dkg 15-20 dkg domácího uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 175 g |
| 25 dkg 25 dkg výraznějšího sýru, měla jsem čedar | Čedar | 250 g |
| čerstvé bylinky dle chuti: zde je majoránka, pažitka, hladkolistá petržel, lístečky ze snítky snítky tymiánu | Petržel nať čerstvá |