Nutriční hodnoty (Bylinkovo-bůčkové šneky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 091 kJ / 5 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 110,62 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 100,29 g |
Tuky | 314,06 g |
– nasycené | 118,33 g |
– nenasycené | 171,72 g |
–– mononenasycené | 129,47 g |
–– polynenasycené | 42,25 g |
––– omega 3 | 9,56 g |
Vláknina | 49,95 g |
Cholesterol | 827 mg |
Sodík | 4,39 g |
Sůl | 10,61 g |
Sacharidy | 558,87 g |
– cukry | 64,05 g |
––– laktóza | 27,69 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
200 g 200 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
1 1 čerstvé droždí 42 g | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1 KL 1 KL soli, 1 KL podravky | Kořenící směs sypká | 5 g |
cca 1 dl 1 dl oleje /slunečnicový/ | Olej řepkový | 100 ml |
1 dl 1 dl kefíru | Kefír | 100 ml |
cca 3 dl 3 dl mléka /dle savosti mouky/ | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
1 KL 1 KL cukru krupice ke droždí | Cukr bílý | 5 g |
5-6 stroužků 5-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 38.5 g |
8 dkg 8 dkg rozehřátého másla | Máslo kravské | 80 g |
uzenou papriku, bílý pepř | Pepř bílý | |
slunečnicová semínka | Slunečnicová semínka loupaná | |
1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
15-20 dkg 15-20 dkg domácího uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 175 g |
25 dkg 25 dkg výraznějšího sýru, měla jsem čedar | Čedar | 250 g |
čerstvé bylinky dle chuti: zde je majoránka, pažitka, hladkolistá petržel, lístečky ze snítky snítky tymiánu | Petržel nať čerstvá |