Nutriční hodnoty (Papriková omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 8 566 kJ / 2 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 196,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 185,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,50 g |
| Tuky | 93,74 g |
| – nasycené | 41,72 g |
| – nenasycené | 44,89 g |
| –– mononenasycené | 30,94 g |
| –– polynenasycené | 13,95 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 18,31 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 97,67 g |
| – cukry | 6,07 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 800 g 800 g kýty | Vepřová kýta | 800 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce provensálského koření | Provensálské koření | 15 g |
| 3 lžíce 3 lžíce koření gyros | Provensálské koření | 45 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| půl skleničky skleničky sterilované červené papriky (proužky) | Paprika červená sterilovaná | |
| 2,5 litru 2,5 litru vepřového vývaru | Vývar vepřový | 2500 ml |
| 4-5 lžic 4-5 lžic polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 49.5 g |
| voda | Voda | |
| rýže nebo těstoviny nebo houskový knedlík (dle chuti) | Rýže bílá |