Nutriční hodnoty (Dalamánky II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 264 kJ / 2 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,75 g |
| Tuky | 63,56 g |
| – nasycené | 19,74 g |
| – nenasycené | 38,49 g |
| –– mononenasycené | 25,67 g |
| –– polynenasycené | 12,82 g |
| ––– omega 3 | 1,93 g |
| Vláknina | 19,25 g |
| Cholesterol | 297 mg |
| Sodík | 5,03 g |
| Sůl | 12,46 g |
| Sacharidy | 382,20 g |
| – cukry | 38,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 25 g 25 g rozpuštěného sádla | Sádlo vepřové | 25 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| 500 g 500 g hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| 2 lžičky 2 lžičky sušeného droždí | Droždí sušené | 10 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| hrubá sůl | Sůl mořská | |
| kmín na posypání | Kmín |