Nutriční hodnoty (Šlehačkový táč s rebarborou a jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 40 168 kJ / 9 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 182,62 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 28,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 154,58 g |
Tuky | 352,39 g |
– nasycené | 177,01 g |
– nenasycené | 158,35 g |
–– mononenasycené | 122,56 g |
–– polynenasycené | 35,79 g |
––– omega 3 | 6,43 g |
Vláknina | 47,30 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 3,48 g |
Sůl | 8,60 g |
Sacharidy | 1 380,14 g |
– cukry | 474,10 g |
––– laktóza | 22,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
1 lžička 1 lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání 31-33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce dobrého sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
50 ml 50 ml oleje (ne olivový) | Olej řepkový | 50 ml |
60 g 60 g droždí | Droždí pekařské lisované | 60 g |
300 ml 300 ml vlažného mléka (dle savosti mouky) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
rebarbora, jablka, cukr krupice | Cukr bílý | |
300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
150 g 150 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 150 g |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce voňavého sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
2 lžička 2 lžička skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
sádlo na vymazání plechu | Sádlo vepřové |