Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Šlehačkový táč s rebarborou a jablky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie40 168 kJ /
9 600 kcal
Bílkoviny182,62 g
– z toho živočišné bílkoviny28,04 g
– z toho rostlinné bílkoviny154,58 g
Tuky352,39 g
– nasycené177,01 g
– nenasycené158,35 g
–– mononenasycené122,56 g
–– polynenasycené35,79 g
––– omega 36,43 g
Vláknina47,30 g
Cholesterol 1,39 g
Sodík 3,48 g
Sůl8,60 g
Sacharidy1 380,14 g
– cukry474,10 g
––– laktóza22,30 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 kg 1 kg hladké mouky Mouka pšeničná hladká 1000 g
200 g 200 g cukru krupice Cukr bílý 200 g
1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru Cukr vanilkový 25 g
1 lžička 1 lžička citronové kůry Citronová kúra čerstvá 5 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
3 3 žloutky Vaječný žloutek 69 g
200 ml 200 ml smetany ke šlehání 31-33% Smetana kravská sladká 30% 200 ml
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
1 lžíce 1 lžíce dobrého sádla Sádlo vepřové 15 g
50 ml 50 ml oleje (ne olivový) Olej řepkový 50 ml
60 g 60 g droždí Droždí pekařské lisované 60 g
300 ml 300 ml vlažného mléka (dle savosti mouky) Mléko kravské polotučné 1,5% 300 ml
2 lžíce 2 lžíce rumu Rum 34 ml
rebarbora, jablka, cukr krupice Cukr bílý
300 g 300 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 300 g
150 g 150 g třtinového cukru Cukr třtinový 150 g
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
1 lžíce 1 lžíce voňavého sádla Sádlo vepřové 15 g
1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru Cukr vanilkový 25 g
2 lžička 2 lžička skořice Skořice ceylonská 16 g
sádlo na vymazání plechu Sádlo vepřové

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.