Nutriční hodnoty (Šlehačkový táč s rebarborou a jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 40 168 kJ / 9 600 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 182,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 154,58 g |
| Tuky | 352,39 g |
| – nasycené | 177,01 g |
| – nenasycené | 158,35 g |
| –– mononenasycené | 122,56 g |
| –– polynenasycené | 35,79 g |
| ––– omega 3 | 6,43 g |
| Vláknina | 47,30 g |
| Cholesterol | 1,39 g |
| Sodík | 3,48 g |
| Sůl | 8,60 g |
| Sacharidy | 1 380,14 g |
| – cukry | 474,10 g |
| ––– laktóza | 22,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání 31-33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce dobrého sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 50 ml 50 ml oleje (ne olivový) | Olej řepkový | 50 ml |
| 60 g 60 g droždí | Droždí pekařské lisované | 60 g |
| 300 ml 300 ml vlažného mléka (dle savosti mouky) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| rebarbora, jablka, cukr krupice | Cukr bílý | |
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 150 g 150 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 150 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce voňavého sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
| 2 lžička 2 lžička skořice | Skořice ceylonská | 16 g |
| sádlo na vymazání plechu | Sádlo vepřové |