Nutriční hodnoty (Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 062 kJ / 971 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,76 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 63,37 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,39 g |
| Tuky | 63,75 g |
| – nasycené | 37,87 g |
| – nenasycené | 20,58 g |
| –– mononenasycené | 16,98 g |
| –– polynenasycené | 3,60 g |
| ––– omega 3 | 0,65 g |
| Vláknina | 4,82 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 348 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 32,28 g |
| – cukry | 10,48 g |
| ––– laktóza | 4,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vepřových jater | Játra vepřová | 300 g |
| hrst hrst pokrájených lesních hub | Hřib čerstvý | |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 300 ml 300 ml drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 300 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý černý pepř | Pepř černý mletý |