Nutriční hodnoty (Polská omáčka s vepřovým jazykem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 131 kJ / 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,63 g |
| Tuky | 26,15 g |
| – nasycené | 10,01 g |
| – nenasycené | 15,25 g |
| –– mononenasycené | 9,94 g |
| –– polynenasycené | 5,31 g |
| ––– omega 3 | 0,95 g |
| Vláknina | 13,58 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 19 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 102,98 g |
| – cukry | 72,34 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 pl 1 pl másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 pl 1 pl oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 pl 1 pl cukru | Cukr bílý | 25 g |
| vývar z jazyků (asi 1/2 litru) | Vývar masový | |
| 6 pl 6 pl červeného vína | Víno červené suché | 90 ml |
| citronová kúra z 1 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 2 pl 2 pl rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 30 g |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 pl 2 pl rozinek | Rozinky | 30 g |
| 1 1 pl mandlí na plátky | Mandle neloupané | |
| 1 pl 1 pl másla na jíšku | Jíška máslová | 15 ml |
| 2 pl 2 pl hladké mouky na jíšku | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |