Nutriční hodnoty (Žampionová směs s pohankou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 348 kJ / 1 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,03 g |
| Tuky | 48,12 g |
| – nasycené | 22,19 g |
| – nenasycené | 25,38 g |
| –– mononenasycené | 20,03 g |
| –– polynenasycené | 5,35 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 48,20 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 839 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 204,35 g |
| – cukry | 12,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 350 g |
| 250 g 250 g pohanky | Pohanka loupaná | 250 g |
| cca 3 stroužky 3 stroužky česneku, dle chuti | ||
| 1 1 cibule velká nebo dvě střední | Cibule čerstvá | 70 g |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| snítka snítka rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| 50 g 50 g uzeného špeku nebo olej, pokud chceme pokrm bezmasý | Špek | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| parmezán nebo pecorino | Parmezán |